CZECH CUP Praha 3

Jak Jan Wáwrů nevěřil svému vítězství

CZECH CUP Praha 3

Pro pražskou kvalifikaci, která byla třetí v řadě z celkových pěti, si pro závodníky počasí připravilo podmínky, jaké pamatoval při závodech timbersports jen málokdo. Teplota kolem 6°C a silný ledový vítr prověřila odolnost všech - závodníků, crew, rozhodčích i diváků.

Při úvodní Stock Saw se ukázal nejrychlejším Vítězslav Soukup, hned za ním pak skončili Leoš Klíma a Jan Wáwrů, který svůj náskok před dalšími aspiranty na vítězství uhájil až do konce závodu.  

Při Standing Block Chopu vystoupili z průměru Zdeněk Maťha, Aleš Svoboda a Jan Holub s časy pod 25 sekund, na ostatních závodnících bylo poznat, že v takové zimě těžko hledají pohodu a rytmus.

Tradičně třetí Single Buck vždy napoví, kdo by mohl na závěr slavit, a i díky tomu, že se na špici tabulky pro tuto disciplínu poskládali borci v pořadí Roušal, Maťha, Wáwrů, vše hrálo do karet posledně jmenovanému.

V závěrečném Underhandu sice Zdeněk Maťha předvedl výkon 22,50 a utekl tak všem ostatním časově "o parník", ale mezi něj a čas 33,71 Honzy Wáwrů se dokázal vklínit jen René Skalický, který pokračuje ve velkém výkonostním růstu, a tak na celkovém vítězství Jana Wáwrů nic nezměnil ani fakt, že potřeboval na absolvování všech disciplín o skoro 24 sekund více, jak druhý Zdeněk Maťha či o 4 sekundy více než bronzový Aleš Svoboda. Opět se ukázalo, že timbersports se počítá v prvé řadě na body a ty se udělují za všechny disciplíny rovným dílem.

Zbývá jen dodat, že dva nejlepší borci si tradičně rozdělili i tituly The Best Saw Man - Jan Wáwrů a The Best Axe Man - Zdeněk Maťha.

celkové výsledky

Celkové výsledky závodu CZECH CUP Praha 3

Celkové výsledky (PDF, 82.83 kB)

Cookies na této stránce

Používáme cookies, abychom vám mohli zajistit lepší funkčnost a zážitek při prohlížení těchto stránek. Pokračováním v prohlížení těchto stránek dáváte svůj výslovný souhlas s používáním cookies ve vašem prohlížeči. Pokud s použitím cookies nesouhlasíte, můžete zavřít okno prohlížeče. Více o správě cookies se dozvíte zde.

OK