CZECH CUP Žďár nad Sázavou

Další nováček míří do špičky

CZECH CUP Žďár nad Sázavou

Na první podzimní závod připadla, stejně jako na poslední jarní, nová lokace - tentokrát Žďár nad Sázavou. Vzhledem k teplotám pod 10°C a silnému větru střídajícímu se s deštěm málokdo věřil v obstojnou diváckou návštěvu. To, že bylo náměstí nakonec plné, lze pochopit asi jen na základě výroku pana starosty na adresu počasí na závěr dne - "Počasí na Žďár dobrý." Ve výborné atmosféře hnala více než tisícovka diváků dopředu nejen "domácího" Leoše Klímu, ale i zbylé startovní pole. Po více jak půlroční pauze nastoupil Aleš Svoboda a bylo na něm znát, že jde do všeho zdravě natěšený a "nadoraz". Bohužel DQ na Stock Saw za proříznutí 10cm linie a druhá diskvalifikace za seknutí do footholds na Underhandu mu neumožnila promluvit do vyšších pater výsledkové listiny. Domácí Leoš Klíma zatím nedohnal tréninkové manko v sekacích disciplínách a tak skončil také v druhé polovině výsledkové listiny. K trojici na stupních vítězů - Martinu Roušalovi, Janu Holubovi a Janu Kamírovi - se však na rozdíl jediného bodu dostal nováček Zdeněk Mařas, který v letních termínech evropské rookie série (závody nováčků) bojoval o nominaci do rookie týmu na MS 2015. Jestli úspěšně, to se teprve uvidí. Každopádně v české sérii dal jasně najevo, že se s ním bude muset počítat. O celkovém vítězství Martina Roušala rozhodly jeho povedené dvě závěrečné disciplíny a naopak nepovedený underhand Jana Holuba. I Jan Kamír by na poslední z disciplín v tento den raději rychle zapomněl a jen velký bodový náskok ho udržel na bronzové příčce.

 

Celkové výsledky závodu

Celkové výsledky závodu CZECH CUP Žďár n.S.

Celkové výsledky (PDF, 116.13 kB)

Cookies na této stránce

Používáme cookies, abychom vám mohli zajistit lepší funkčnost a zážitek při prohlížení těchto stránek. Pokračováním v prohlížení těchto stránek dáváte svůj výslovný souhlas s používáním cookies ve vašem prohlížeči. Pokud s použitím cookies nesouhlasíte, můžete zavřít okno prohlížeče. Více o správě cookies se dozvíte zde.

OK