Pracovní obuv

FilterIconFiltrovat

Příslušenství

Bezpečnostní obuv a bezpečnostní holínky STIHL zajišťují pevný krok, bezpečný došlap a dobře chráněné nohy při každé práci.



PRACOVNÍ OBUV: OCHRANA A POHODLÍ PRO RŮZNÉ OBLASTI POUŽITÍ.


Kvalitní obutí je důležité pro každou práci. V závislosti na druhu práce však můžete potřebovat i další ochranu. Proto nabízíme různé druhy pohodlné pracovní obuvi pro různé účely a do různých povětrnostních podmínek: od nízkých bot přes kožené holínky až po gumáky. Ty jsou vhodné pro lesnictví, údržbu krajiny nebo ovocnářství, ale také pro soukromé zahrady nebo stavbu silnic.



NEPROŘEZNÉ BOTY PRO PRÁCI S ŘETĚZOVÝMI PILAMI


Při práci s řetězovými pilami je obzvláště důležité zajistit odpovídající ochranu nohou. Proto jsme ve společnosti STIHL vyvinuli speciální boty s ochranou proti proříznutí. Naše boty s ochranou proti řezání motorovou pilou používají brzdící rouno z high-tech syntetických vláken, které má zpomalující účinek. Jejich cílem je zpomalit řetěz tak, aby se zastavil dříve, než dojde k úplnému proříznutí ochrany proti proříznutí. Vložka chránící proti proříznutí se rozprostírá přes celou přední část chodidla, protože nejzranitelnějšími místy jsou střední část chodidla a klenba nohy.



TŘÍDY OCHRANY U BOT PRO PRÁCI S MOTOROVOU PILOU



Boty třídy 1 zaručují bezpečné řezání při rychlosti řetězu až 20 m/s. S botami pro práci s motorovou pilou třídy ochrany 2 jste chráněni před zraněním až do rychlosti řezání 24 m/s. K nejčastějším úrazům dochází v důsledku kontaktu s vyběhnutým řetězem. Následky těchto nehod lze snížit pomocí ochranných bot STIHL třídy ochrany 1. Žádná lesnická bota však nemůže zaručit absolutní bezpečnost.



Také je dobré vědět: Naše ochranné boty proti proříznutí jsou extrémně odolné a jsou testovány ve zkušebně na pevnost v ohybu a odolnost. Po standardizovaném propíchnutí musí vydržet 100 000 ohybů bez protržení. Kromě toho všechny naše modely s ochranou proti proříznutí splňují požadavky evropské normy DIN EN ISO 17249 i DIN EN ISO 20345.



VŠECHNY PRACOVNÍ BOTY S OCELOVOU ŠPIČKOU



Všechny naše pracovní boty, bezpečnostní obuv a dokonce i naše gumové holínky mají robustní ocelové krytky, které chrání prsty před padajícími předměty.