Kalhoty a chapsy

FilterIconFiltrovat

Příslušenství

KALHOTY


Důležitou součástí pracovních oděvů jsou pracovní kalhoty, které zabraňují zraněním, chrání před trním a díky prodyšným tkaninám jsou i přes svou ochrannou funkci pohodlné na nošení.



PRACOVNÍ KALHOTY: ROBUSTNÍ OCHRANA NEJEN V LESE



Ať už upravujete trávník křovinořezem, stříháte živý plot nebo kácíte stromy motorovou pilou: Dobré pracovní oblečení toho musí hodně vydržet. Stejně tak je ale důležité, aby se pohodlně nosilo a mělo promyšlené vlastnosti. Ve společnosti STIHL dbáme na spolehlivou kvalitu všech pracovních kalhot, které vás podpoří na zahradě i na pracovišti. Stejně jako se liší úkoly, liší se i požadavky na pracovní oblečení. Ať už jde o obzvlášť dobrou ochranu proti proříznutí nebo spíše vhodnou ochranu před povětrnostními vlivy, u pracovních kalhot STIHL se můžete spolehnout na všestranné testy a dlouholeté praktické zkušenosti.



CO DĚLÁ DOBRÉ NEPROŘEZNÉ KALHOTY



Pracovní kalhoty musí být kvalitně zpracované, dobře padnout a chránit před zraněním – ideálně s testovanou ochranou proti proříznutí. Při práci s řetězovými pilami patří kalhoty s certifikovanou ochranou proti proříznutí k základnímu vybavení: jakmile se řetězová pila dotkne ohrožených míst s ochranou proti proříznutí, vytrhnou se z nejsvrchnější z několika vrstev látky svazky vláken, které blokují řetězové kolo, a tím zajistí, že se řetězová pila zastaví. Tím se výrazně snižuje riziko zranění.



Těmto funkčním vlastnostem přikládáme u všech kalhot STIHL s ochranou proti proříznutí mimořádný význam:



  • Třída ochrany proti proříznutí (1 nebo 2) a typem (A nebo C).

  • Ochrana s vysokou viditelností (reflexní, signální barva).

  • Vysoce kvalitní materiál (robustní, prodyšný, odolný, mnoho vrstev ochrany proti proříznutí).

  • Pohodlí při nošení (dobrý střih, pružnost, mnoho větracích otvorů, strečový materiál pro optimální volnost pohybu).

  • Nízká hmotnost.


DOBRÁ VIDITELNOST DÍKY VÝSTRAŽNÝM KALHOTÁM



Za ztížených světelných podmínek je důležité být v pracovním oděvu dobře viditelný, abyste předešli nehodám. Naše vysoce kvalitní výstražné kalhoty z robustní směsové tkaniny v oranžové barvě s vysokou viditelností a reflexními pruhy zajišťují větší bezpečnost. Jako ochranné kalhoty proti proříznutí s výstražnou barevnou složkou jsou ideální pro použití v komunálních oblastech – podél silnic, v parcích a na stavbách.



KALHOTY DO DEŠTĚ I DO ZIMY



Ve venkovním prostředí jste neustále vystaveni dešti nebo dokonce sněhu. Proto oceníte pracovní kalhoty, které jsou nepromokavé, větruodolné a udrží vás v teple. Naše kalhoty odolné proti povětrnostním vlivům jsou kalhoty do deště s podlepenými švy, vodoodpudivými zipy a nastavitelnými větracími otvory. Díky tomu nepropustí vlhkost, ale přesto umožní odvádět tělesné teplo.



Při nízkých teplotách je výhodou hřejivé funkční prádlo, které reguluje klima. Kromě kalhot nabízíme také bundy a košile. Pro lesní dělníky jsou vhodné například naše funkční kalhoty s bezešvými pletenými zónami pro velmi dobrý transport vlhkosti a rychlé schnutí. Stříbrné ionty vetkané do materiálu neutralizují zápach - ideální pro fyzicky náročnou a zpocenou práci. Vysoce přiléhavý elastický pas udržuje v teple obzvláště citlivou oblast ledvin. A hřejivá funkční zóna je začleněna také do sedací části. Můžete tak pracovat venku v přírodě a zůstat vždy v teple.